Biografie Fokko Oldenhuis

Fokko podium 3Fokko Oldenhuis sloot in 1997 zijn studie af met het einddiploma koordirectie (UM) met onderscheiding. Aan het Conservatorium van Utrecht is hij docent en cursusleider van de Applicatieopleiding Koordirectie en de Kurt Thomas Cursus. In 2014 was hij één van de oprichters van Neon – Koor voor Nieuwste Muziek. Met dit koor voert hij voornamelijk nieuwe muziek uit, in nauwe samenwerking met componisten.

Naast Neon dirigeert Fokko de Utrechtse Studenten Cantorij, Kamerkoor Next en het Slotkoor.

Fokko werkt regelmatig samen met de compositieafdelingen van de Conservatoria in Amsterdam, Utrecht en Hilversum, waar hij gastcolleges geeft en compositiestudenten begeleidt tijdens het schrijven van nieuwe composities voor koor. Hij heeft premières uitgevoerd van onder meer Gerard Beljon, Lowell Dykstra, Daan Manneke, Guillermo Lago, Jan Welmers, Ad Wammes, Christiaan Richter, Rob Goorhuis, William Knight, Roderik de Man en vele beginnende componisten, die (mede) op zijn initiatief nieuwe composities voor koor schreven. Fokko gaf gastcolleges aan de Universiteit van São Paulo en is met zijn koren regelmatig te gast op het Festival Unicanto in Londrina (BR).

Als de situatie erom vraagt dirigeert Fokko vanuit hijskranen, op boten, staand in het water en vanaf hooggelegen balkons.

Kijk voor meer informatie op www.fokkooldenhuis.nl

Comments are closed.