Beeld en Geluid

Hieronder treft u enkele voorbeelden aan van Neon in actie.

2017 – Open Performance Site

In 2017 verleende Neon – Koor voor Nieuwste Muziek voor de vierde keer z’n medewerking aan de Open Performance Site van de Nicolaikerk en de HKU. Voor deze Open Performance Site schreef Killian het onderstaande ‘O Magnum Mysterium’.

2016 – Amsterdams Stabat Mater

Ook in 2016 sloegen Neon, het Orgelpark en het Conservatorium van Amsterdam weer de handen in een om een uniek project tot stand te brengen. Neon voerde in het Orgelpark werken van drie studenten van het conservatorium uit speciaal geschreven voor Neon het de orgels van het Orgelpark. Hieronder treft u het werk Madri van Matteo Nicolin aan.

Componist: Matteo Nicolin
Titel: Madri

httpa://www.youtube.com/watch?v=IdrxnXp96wo

 

2015 – Open Performance Site

De Open Performance Site is onderdeel van het Festival voor Nieuwe Muziek in de Klaas dat in 2015 z’n vijfde editie beleefde. De Open Performance Site is een laboratorium voor studenten compositie van de HKU Muziek en Technologie, waarbij het gebruik van elektronica en akoestische instrumenten centraal staat. Hieronder treft u een deel uit ‘Impact’ aan dat geschreven is door Yves Vroemen.

Componist: Yves Vroemen
Titel: Impact | Flora & Fauna

httpa://youtu.be/lDhGlkayzPc

2015 – Amsterdams Requiem

In 2015 brachten Neon, het Orgelpark en het Conservatorium van Amsterdam een uniek project tot stand. Neon voerde in het Orgelpark werken van vijf studenten van het conservatorium uit die speciaal waren geschreven voor Neon het de orgels van het Orgelpark. Hieronder treft u het werk ‘to part’ van Brechtje van Dijk aan.

Componist: Brechtje van Dijk
Titel: to part

httpa://youtu.be/mXxqwKmurlo

Comments are closed.