Symphony of a Life Cycle

Neon zong de filmmuziek in voor de film Symphony of a Life Cycle van Lars Burgwal. De synopsis van de film luidt:

In de schaduwen van een lege, koude kamer verstoort een beweging de rust. Een man ontwaakt in een hem onbekende wereld. Hij is naakt en geblinddoekt. Langzaam wordt hij zich bewust van zijn zintuigen en ledematen, en begint deze te gebruiken om overeind te komen, zichzelf te tonen aan de wereld, in het licht te komen.
Naast de man is een trap. Instinctief begint hij deze te beklimmen, nog altijd geblinddoekt. De trap lijkt geen einde te hebben, maar de man wil niets liever dan de top bereiken. Onderweg komt hij tekenen tegen dat het de reis van zijn leven wordt. Het licht lacht hem van buiten toe. De reis gaat met vallen en opstaan, en meerdere malen wordt hij tegengewerkt door de maatschappij, verbeeld door een verleidelijke vrouw. Het komt tot een confrontatie waarbij hij haar, maar misschien nog wel meer zichzelf moet zien te overwinnen om de top van zijn ontwikkeling te bereiken, en te zien wat de buitenwereld voor hem in petto heeft.

Symphony of a Life Cycle was het afstudeerproject van Lars Burgwal.

Datum: 16 mei 2014
Componist: Lars Burgwal
Titel compositie: Symphony of a Life Cycle
Locatie: HKU, Hilversum

Bookmark the permalink.

Comments are closed.